Yaşam

Yarıyıl Tatili İnegöl Belediyesi ile Güzel

İnegöl Belediyesi yarıyıl tatilinde düzenlediği etkinliklerle çocukların eğlencesine eğlence katıyor. Bayramda minikleri farklı organizasyonlarla buluşturacak olan İnegöl Belediyesi, Çocuk Çömlekçilik Atölyesi ile başladı. Küçük eller Kent Müzesi’nde çamuru sanata dönüştürüyor.

19 Ocak itibarıyla sömestr tatiline giren ülkenin dört bir yanındaki çocuklar, 2 haftalık arayı en eğlenceli aktivitelerle geçirmek istiyor. İnegöl Belediyesi, tatil boyunca çocukların eğleneceği, eğlenirken öğreneceği ve aynı zamanda kaliteli vakit geçireceği etkinlikler için de planlama yaptı. Çocuk sanat atölyesi aktivitelerinden Balon Gösterisine, Karagöz Hacivat gölge oyunundan Çocuk çömlek atölyesine kadar farklı programların yer alacağı yarıyıl tatilinde ilk etkinlik bugün başladı.

3 GÜN BOYUNCA HER GÜN 4 SEANS OLARAK DEVAM EDECEK

Bayram boyunca çocuklara dinlenme, eğlenceli ve faydalı bir tatil geçirme olanağı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk etkinlik olarak “Çocuk Çömlekçilik Atölyesi” etkinliği başlatıldı. 5 yaş ve üzeri çocuklara yönelik etkinlik İnegöl Kent Müzesi’nde gerçekleştiriliyor. 24-25-26 Ocak tarihlerinde 3 gün boyunca devam edecek olan Çocuk Çömlekçilik Atölyesi her gün 4 farklı oturumda gerçekleştirilecek; 11.00-12.00 / 12.00-13.00 / 14.00-15.00 / 15.00-16.00 saatlerinde gerçekleştirilecektir. Kültür Bakanlığı Çömlekçi Ustası Salim Yaşar’ın gözetiminde gerçekleştirilen etkinlikte İnegöllü küçük zanaatkarlar, ticaretin inceliklerini uzmanlardan öğreniyor.

BAŞKAN TABAN KÜÇÜK SANATÇILARLA BULUŞTU

Belediye Başkanı Alper Taban, Çocuk Çömlekçilik Atölyesi etkinliğinin ilk gününde Kent Müzesi’ni ziyaret ederek minik esnaflarla buluştu. Önder Taban, çocuklarla, aileleriyle ve kile şekil vererek hayallerini toprağa yansıtan Kültür Bakanlığı Çömlekçilik Ustası Salim Yaşar ile sohbet ederek, çalışmaları hayranlıkla izledi. Önder Taban ayrıca çocuklara güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunarak, önümüzdeki 2 hafta boyunca daha birçok etkinliğin hayata geçeceğinin müjdesini verdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hendekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu